Mesto chce vrátiť kino zo stiesneného provizória na pôvodné miesto

04.09.2012 Liptovský Mikuláš

Liptovský Mikuláš 4. septembra (TASR) – Jediné kino v Liptovskom Mikuláši funguje už viac ako rok provizórne v stiesnených priestoroch bábkovej sály tamojšieho domu kultúry. Dostalo sa do nich po tom, keď mesto muselo rezortu obrany neodkladne vrátiť prenajatý susedný objekt bývalého posádkového domu armády.

Predstavitelia radnice vtedy dúfali, že výsledkom rozhodnutia ministerstva obrany zbaviť sa nadbytočnej nehnuteľnosti budú tri neúspešné kolá zákonom danej verejnej dražby a objekt, v ktorom pôsobilo dlhé roky okrem kina viacero záujmových združení, prejde do majetku mesta. Napokon sa tak nestalo a do vlastníctva ho získal súkromný investor.

Provizórne kino v stomiestnej sále v útrobách domu kultúry prinieslo so sebou niekoľko úskalí, pričom obmedzená kapacita hľadiska je jednou z najmenších. Návštevníci sa oveľa viac sťažujú na nepohodlné úzke sedačky. "Naším zámerom je upraviť sedenie tak, aby bolo pre divákov pohodlnejšie," uviedol pre TASR primátor Alexander Slafkovský.

Ubezpečil, že kino bude v metropole Liptova naďalej fungovať aspoň v takejto podobe. "Neberiem to však ako definitívu. Navštívil nás aktuálny vlastník bývalého posádkového domu armády s tým, že by privítal, keby sa kino vrátilo do pôvodných priestorov. Dohodli sme sa, že pripraví návrh podmienok prenájmu," pokračoval primátor.

"Snáď nájdeme spoločnú reč a reálne vzájomne výhodné východisko. Vzhľadom na to, že kino i v minulosti vychádzalo ekonomicky len tak-tak a niekedy sa ocitlo aj v strate, nedá sa očakávať, že by sa mohlo stať predmetom podnikateľského zámeru v podobe nejakého lukratívneho nájmu," dodal Slafkovský s tým, že existuje aj ohlásený súkromný zámer vybudovať moderný komplex kinosál v jednom z obchodných centier.
 

Vyberte región